Welkom bij Le Neu Moulin!

Over Ons

Reeds tijdens onze jeugd voelden we ons pas goed in de natuur.  De vele kampen die we destijds met scouts en gidsen beleefden in het zuiden van het land deden onze liefde voor de Ardeense pracht dan ook steeds meer groeien.  Omwille van onze job, bleven we echter in Vlaanderen en probeerden we ons ook daar in te zetten voor het milieu.

Als lid van Wielewaal (nu Natuurpunt) werd het ons duidelijk dat we zelf vooral 'duurzaam'; willen leven, en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Onze eerste stappen waren maatregelen om minder energie te verbruiken, daarenboven zijn we bij het vrij maken van de elekticiteitsmarkt onmiddellijk over gestapt naar het 100% groene Ecopower. Tijdens onze zoektocht naar groene alternatieven stootten we op een affiche voor een molenaarscursus en zo ging de bal aan het rollen.

De microbe heeft ons danig gebeten, we gingen dus op zoek naar een eigen watermolen, en liefst ergens in het groen.  Na enkele jaren rondzwerven in Sprimont, Erezée, Grupont en Ste-Cécile ontdekten we uiteindelijk Le Neu Moulin, onze droom werd in 2012 werkelijkheid.  Een watermolen in het dorp Moulin du Ruy, in l'Ardenne bleue, toeristisch uitstekend gelegen en aan de rand van een groot natuurgebied … ons project was geboren.

De komende jaren gaan we hem opnieuw restaureren zodat we met de kracht van het water opnieuw graan kunnen malen, en daarnaast ook 100% groene elektriciteit opwekken. We willen dit ook delen met onze bezoekers, ze de geur en smaak van meel laten ontdekken, en er een prachtige ontmoetingsplek van maken. Je bent dus van harte welkom.

De originele stukken van Le Neu Moulin zijn verhuisd naar Fourneau Saint-Michel, een openluchtmuseum nabij Saint-Hubert, we moeten dus onze molen helemaal terug opbouwen. We kiezen daarom meteen ook voor een traag malend type, waardoor we ons meel bijna niet opwarmen en alle natuurlijke voedingsstoffen bewaard blijven. Hierdoor zullen we zuiver en heerlijk meel kunnen leveren.
De charme van ons project zit in de kleinschaligheid, en dat willen we zo houden. Dit doen we door het te delen met andere mensen met een passie, vandaar onze keuze om enkel bieren van microbrouwerijen te serveren bijvoorbeeld. Voor ons nieuwe waterrad laten we leerlingen van een technische school bij ons unieke ervaring opdoen.
We willen je graag opnieuw welkom heten op deze eeuwenoude ontmoetingsplaats. In de middeleeuwen werd er, terwijl de boer wachtte op zijn zak gemalen graan, altijd een babbeltje geslagen en alle nieuws uitgewisseld. Vandaag wisselen we verhalen uit, bij een lekker biertje op ons terras of tijdens het samen bakken van heerlijk molenbrood.

Uit het gastenboek

Hier in dit paradijselijke oord weten we het wel zeker: tijd is de ultieme luxe.
Anoniem
Zin in een vakantie? Bel ons op +32 486 49 90 40